Saturday, August 6, 2011

KRONIKNYA PENYAKIT CINTA ANAK GADIS




Assalamualaikum...selamat pagi...alhamdulillah..kita sudah berada dalam 6Ramadhan 1432h..Bersyukur kerana masih diberi kesempatan untuk berpuasa,beribadat dan memperhambakan diri kepada Yang Maha Esa pada hari ini...Syukur Ya Allah...

Seronok sangat berblogwalking pagi ni..sebab bila berblogwalking nilah akan timbul sedikit demi sedikit ilham untuk mengarang...Aku ni memang susah nak dapatkan ilham menulis..dan bila dah dapat ilham..jari2 ku yang comel ni susah nak berhenti...hehe..

Mengucap panjang aku lepas baca satu berita dalam Harian Metro semalam...boleh rujuk sini...HARIAN METRO 5 OGOS 2011..berkenaan seorang gadis bawah umur yang baru berusia 14tahun yang ditemui oleh ibunya yang mahu mengejutkannya untuk bangun sahur didapati anaknya itu sedang tidur bersama dengan seorang lelaki...apatah lagi lelaki itu warga indonesia pulak....

YA Allah...kroniknya penyakit cinta anak gadis sekarang sehingga langsung tiada perasaan bersalah terhadap ibu bapanya...tiada langsung rasa takut dengan Allah kerana melakukan maksiat di bulan yang mulia...umur baru setahun jagung sudah pandai bermain cinta dan melakukan hubungan terlarang...Sanggupnya seorang anak mengaibkan kedua orang tuanya malahan dirinya sendiri...

akhlak remaja sekarang sudah semakin teruk..Siapakah yang nak kita salahkan sekarang??????????wahai gadis2,wahai adik2..renungi asal kejadianmu..diciptakan untuk dihormati, bukan UNTUK dijadikan seperti kain buruk...

Moga dilorongkan padamu jalan untuk berubah....Bertaubatlah dan pohon ampun atas kesalahan yang pernah kau lakukan...dan jangan sesekali diulangi lagi..semoga engkau berubah dan Allah mengampuni dosa2mu...amin...


MAHAR  kita adalah MARUAH kita...




4 comments:

kaizen said...

x tahu la zaman sy dah kawen nnt mcm mane pulak.. makin risau pulak...

latest entry Apa Yang BLOGGER PERLU ADA?? [PART 2] & Urban : Camera Paling CANGGIH

sara zainol said...

ye, ad terbaca sal tu semalam.. masyaallah.. harap2 kita dijauhkan dr zina.. :)

Nizam Ijam said...

adoi.. 14 tahun...ish2..

fahmie firas said...

Salam kenal,
nice blog,
done following you,
Kalau free jemput singgah ke blog saya,
Bagi komen and nasihat ok.
http://fahmiefiras.blogspot.com/