Followers

Tuesday, August 16, 2011

DOWNLOAD PHOTOSHOP CS5 PORTABLE

Assalamualaikum...selamat malam...

malam ni aku bermurah hati nak kongsikan dengan korang yang belum ada lagi adobe photoshop tetapi tak tahu nak download dimana...seperti yang korang sedia maklum,kebanyakan photoshop yang ada di internet adalah untuk version trial untuk 30hari sahaja..dan nak cari yang free pun memanglah susah...jadi aku kongsikan dengan korang PHOTOSHOP CS5 PORTABLE yang mana korang tak perlu install ke dalam pc atau laptop korang..

ape yang korang perlu buat dulu adalah...sudah semestinya download dulu....nak download sila click



Sudah download?

ok..cs5 yang korang download tu dalam bentuk winRaR kan?yang bentuk buku...click saje...dan korang akan dapat macamni...






















korang click folder adobe photoshop tu...dan akan keluar segala mak nenek dalam folder adobe photoshop yang korang click tadi...and then cari perkataan photoshop.exe dan click situ..


dan akan keluar satu box extract file yang korang click td...tunggu ler sampai dia abih extract...








































lepas dah extract tu...akan keluar Adobe white rabbit....dan tunggu ler sampai photoshop korang tu kuar...
















































































taraaaaaaa....dah bolehla bersuka ria mengedit apa je gambo yang korang nak....setiap kali korang nak guna photoshop ni,korang kene ikutlah langkah2 yang aku dah tunjukkan kat atas ni...dah nama pun portable kan..mane la ade install2...hehehehe....


SELAMAT BERPHOTOSHOP AKU UCAPKAN...tatata....^_^

kalau tak faham bagitahu yer...aku cube sedaya ku tahu...if nak share,sangat2 dialukan..tapi sila link kan ke blog aku ni yer..hehehehhe...

12 comments:

Pendamba Mawar said...

bila akak nk ajar guna phoroshop lak...sy xpndai la..hehe

AnNa FaRHaNa said...

nanti akak ajar..eleh2..yelah tu xpndai..blog pun cantik je...saje la tu..wek!!haha..

AleeyaLiya said...

xleh donlod pun...tolongla..lama dh nk donlod adobe nie..help me please..akak yg cntik...

AnNa FaRHaNa said...

adik,kalau xleh nak download tu mybe sebab line..klu download xabis mmg xkan leh bukak...di akan jdi interrupted(terganggu downloading sebab line)..so,kene make sure line ok..

syazu said...

nak cubee!

AleeyaLiya said...

line ok je kak..dh tekan yang dia kata muat turun sekarang..tpi tak kuar apa2 pun...

AnNa FaRHaNa said...

ade la dik..akak dah try dah...boleh je...

AnNa FaRHaNa said...

pkai IE ke??

AnNa FaRHaNa said...

bila dah click muat turun sekarang akan keluar satu perkataan die tulis rangkaian anda akan muncul sekejap lagi... tunggu la dulu..ada counting..tunggu sampai keluar arahan dia kata muat turun fail sekarang..counting tu la lama sikit..590saat..selalunye 20saat je kena tunggu..

AleeyaLiya said...

da jadik dh akak..hihi..tq.. :)
]sorry menyusahkan akak..

sha my heart said...

ala.. line slow ni. xdpt =(

Anonymous said...

dah buat.. tp x kelur pun gambar rabbit.. jd cmna yea