Followers

Friday, April 8, 2011

TIPS PERCINTAAN JARAK JAUH

Assalamualaikum.........selamat malam..eh,silap..selamat pagi...dah pukul 1.18pagi,mata ni gatal taknak tido lagi...ok,sebenarnye tak boleh tido selagi tak post entry di sini dan di sini..hehe...




sebelum menutup tirai malam ni,cik anna nak berkongsi dengan korang bagaimana untuk mengekalkan hubungan percintaan jarak jauh..perghh..tak boleh blah tol..haha..actually cik anna memang sudah berpengalaman dalam bab cinta jarak jauh ni..dan alhamdulillah,perhubungan itu masih berjalan seperti biasa..(xleh kata berjalan lancar sebab adakala gaduh jugak..haha)..so bagi korang yang mungkin sedang bercintan cintun tapi cintan cintun hati korang tu orang jauh and korang tak tahu camana nak kekalkan...sini baca...



1)BERDOA
Sentiasalah berdoa agar hubungan dikekalkan..dan bertemu jodoh korang..kebanyakan orang lupa tentang ini...bagi cik anna,apa2 pun,semuanya kita perlu mintak pada yang Maha ESA.



2) BERUSAHA UNTUK KEKAL SETIA TERHADAP PASANGAN
of coz la korang perlu tanamkan dalam diri korang untuk sentiasa setia terhadap pasangan korang.Jangan coba2 main kayu api..eh2,kayu tiga ya...di luar sana memang tak dinafikan ramai manusia yang lawa2,hensem2...korang jangan mudah terjatuh cinta dan mulalah nak beralih arah apatah lagi bila pasangan korang jauh.ingat,apa yang didepan mata tu walaupun cantik,isinya belum tentu cantik..korang tentu fahamkan ape yang cik anna kias2kan ni..SO,fikir2kan sebelum korang berniat nak menduakan pasangan korang..jangan nanti yang dikejar tak dapat,yang dikendong berciciran.



3)KEPERCAYAAN TERHADAP PASANGAN
yang ni asas yang utama dalam mengekalkan hubungan jarak jauh.Yang dekat pun kadang-kadang susah nak percaya apatah lagi yang jauh,yang tak nampak di depan mata..ye tak?mesti ada yang kata, alaa..aku duk percaya2 kat dia,entah2 dia duk sana menggatai/menggedik ngan orang lain..tak bolehla macamtu..kalau korang nak pasangan korang percaya pada korang,korang pun kena lah percaya dia..TETAPI, jangan beri 100peratus kepercayaan tu pada pasangan korang..simpan sikit untuk diri sendiri...agar tidak nanti kecewa merana diri...



4) SELALU BERKOMUNIKASI
Dah jauh2 tu...tak reti2 ke nak calling2,message2...hehehe..handphone bukan main mahal ribu riban..black berry la,blue berry la..berry2 lah..haa..ape lagi,call jangan tak call...ini adalah salah satu kaedah memastikan korang sentiasa update dengan perkembangan kehidupan pasangan korang...nak bagi surat pun xpe...=P



5)BERI KEJUTAN/HADIAH BUAT SI DIA
Apa salahnya sekali sekala korang belanjakan sikit duit korang untuk hadiahkan sesuatu yang istimewa untuk dia..belilah apa2 ja pastu send la kat dia yang duk jauh tu...ini menunjukkan yang korang senantiasa sayangkan dan ingatkan dia....



6)BERUSAHA MENCARI RUANG UNTUK BERTEMU
Cuba cari masa yang sesuai atau paling bagus,korang buat kejutan untuk bertemu dia..ha..mesti dia terkejut dan terharu campur kegembiraan yang tak terhingga seperti kawan2 di zoo...(nyet2)..
errr...ni more prefer to kaum adam lah...err..xkan perempuan nak gi jauh2 kan...ngehehehe...(dont jumpa di tempat sorok2 ya u olls...)

rasanya itu jelah kot tips2 yang boleh cik anna kongsikan dengan korang..lagipun,itu jelah yang cik anna amalkan.. kalau korang nak situasi hubungan korang sentiasa harmoni lebih2 lagi bila berjauhan, korang harus berani bertindak bukan hanya merancang tanpa sebarang tindakan susulan. Nasib perhubungan korang bergantung pada keputusan korang...cuba rancangkan yang terbaik untuk hubungan korang.Apa2 pun,jodoh pertemuan di tangan Allah...adakala kita lihat kebahagiaan orang tak semestinya dia akan kekal bahagia senantiasa...dan tak semestinya yang berpisah itu bukan jodoh kita....manusia hanya mampu merancang,Tuhanlah segala2nya yang menentukan...




oklah..dan nantuk bangat ni...selamat malam...selamat pagi...jumpa esok...=)





5 comments:

Anonymous said...

Hi, all the time i used to check web ѕitе posts here in the eaгly
houгs in the daylight, because і lіke to gain κnowledgе οf
more and more.

Also νisit my blog ρost: simply click the up coming article

Anonymous said...

Mаgnifiсеnt beat ! I ωish tο apprenticе
whilе you amend уouг sitе, hоw сan i subsсribe fοr a blοg ѕite?
The account helpeԁ me a acсеptablе ԁeal.

І haԁ been a little bit aсquaіnted of this
your bгoadсaѕt оffered bright cleаr idea

Also νіѕit my web blog ... simply click the next site

Anonymous said...

Fаbulοus, what а weblog
it iѕ! This weblog prеsents useful data to us, keeр it
up.

my wеb sitе - Going in altaling.eu

Anonymous said...

you're in reality a just right webmaster. The web site loading velocity is incredible. It seems that you are doing any unique trick. In addition, The contents are masterpiece. you have performed a magnificent activity on this matter!

my page; cieplakolderka.pl

Anonymous said...

Cool la akak.. tips yg brgna... thanks