Sunday, April 3, 2011

SEBAB MUSABAB cik anna jadi BLOGGER

Assalamualaikum..selamat petang buat kamu2 sekalian yang sudi jengah blog cik anna yang tak seberapa ni..
ok,entry petang ni agak serius kowt..hahaha...serius?serius?takdelah...cik anna tak retilah nak serius2 ni...cik anna suka gelak2 je..ok,tipu disitu..(padahal kuat nangis=p)sediakan keropok dengan ayor teh panas2 sambil bace entry panjang ni..haha..saje je petang ni nak kongsi dengan korang pasaipa la cik anna ni masuk dalam dunia blogging ni...apekehe?ape yang best sangat blog ni?sebab..sebabb...sebabbbb....


 * ku kokak jugak lappy ni..kate kak limah*

 Cik anna dulu buta IT..dalam erti kata lain memang kurang tahu pasai komputer,laptop,design,facebook, dan apatah lagi blog2 ni..so,permulaan ceriteraku di dalam dunia IT dan blog adalah ketika cik anna mula2 mai UUM  ni lah..cik anna tukar kos amek MULTIMEDIA...dulu cik ana amek kos business mase diploma....manelah amek tau sangat pasai IT ni..pasal EKONOMI,AKAUN i tau lah..(tipu,tapi benar..)..kalau setakat sosial web tu just FRIENDSTER jelah...(ape kabo ler agaknye yer friendster tu..lame xbukak)sebab ape amek kos multimedia ni pun pilihan ke 3 xsilap..and then dapat kos ni dan try jelah..(gila berani buat pilihan walaupun xtau apa2 pasal multimedia)..so,satu ari tu cik anna gi kuliah kelas ASAS MULTIMEDIA..pensyarah cik anna suruhla kami2 ni yang buat blog..siap bagitau ag ana sedara dia yang umur 7tahun ada blog..oh tidakk..budak2 tau,apsal aku ni KETINGGALAN ZAMAN!!!so..mula detik itu,cik anna pun bukak ler akaun blog ni..tapi lepas tu,cik anna buat tak tau dah dengan blog ni sebab TAK RETI+ RASA SUSAH+ TENGAH GILA FACEBOOK mase tu..dan SEBENARNYE..USIA blog ni dah dekat dua tahun xsilap..tapi followers baru 200lebih..kahkahkahkah..tapi,cik anna tak kisah pun tak ramai followers..cik anna pun bukan ler banyak idea benor nak bercerita...nak perah otak menulis ni bukannye senang kan...jadi,sekarang ni la baru cik anna MENG AKTIFKAN balik blog ni... dan SILA PERCAYA CIK AWAL TAHUN NI BARU CIK ANNA TAHU APA ITU NUFFNANG..patutla cik anna pi tengok blog orang ada symbol NUFFNANG..tapi blog cik anna xdak..bahahaha..SEKARANG barula RETI dan YANG PALING PENTING CIK ANNA DAH TAK BUTA IT LAGI..HAHAHAHAHHAHAHAHAHA.
                                                               

p/s: FACEBOOK DAH BOSAN...TAK MAIN LA FACEBOOK2 DAH LA NI..CIK ANNA LAYAN BLOG JE...thhheeee.....PEACE!!!

5 comments:

cik Dil said...

alaa, same laa kita..budak multimedia

sha said...

ye ke layan blog jer? tp jarang nampak up date blog. kantoi.. haha~

AnNa FaRHaNa said...

ala kak sha...nak update kene bnyk masa jugak...den xbnyak masa la...keje belambak...lagi satu nak update pun kene ade idea jugak kan..xkan nak copy paste org punye entry..xgitu...hahahaha...

aniswany said...

semua sama ;)
*dulu kos multimedia jugakk
*dah boring FB =D
*belog dh lama tp folower ciput je ;p

hii ,folo u back dear ;)

aza72 said...

same le kita....
*kwn2 dah boring dengan kak
* jadi alih ke blog pulak cari kawan baru
* bezanya korang muda, kak dah nak masuk angka 4... eee takutnya.