Followers

Wednesday, September 28, 2011

GEMBIRA DALAM DUKA.....




Assalamualaikum...selamat malam...fiuhh..sangat2 penat hari ni..ke sana ke mari...macam robot plak aku rasa semester ni...tapi takpelah..sekurang2nya aku dapat lupakan kesedihan dalam hati yang aku tanggung sejak balik sini...mungkin aku dah makin lali dengan situasi tu..so,buat tak tahu jelah kan...be patient farhana...Allah always there for you....

malam ni ada sambutan hari raya di Bukit Kachi...dan malam ni jugak aku ditugaskan untuk jaga gerai DPP(dewan penginapan pelajar) aku ni.Sebenarnya aku ada latihan Angklung,jadi aku telah memontengkan diri aku malam ni...aku harap jurulatih aku tak marahla sebab aku ponteng..ni pun sebab tanggungjawab...pening jugak aku dibuatnya memikirkan yang mana patut aku dahulukan...so,oleh kerana aku dah perasan yang aku main memang dah ok angklung tu,aku pun dengan bangganya ponteng latihanlah....hahahahaha...sorry encik Aliff....esok saya pi la yer...hehe..

Malam ni jugak...hati aku terusik dengan kehadiran seseorang...aku ingat dia tak datang.setelah beberapa hari jugak aku tak 'ter'jumpa dengan dia..akhirnya hari ni bersua muka walau hakikat lahiriahnya aku dan dia masih zip mulut...ntahla..sampai bila keadaan ni pun aku tak tahu..mungkin sampai akhir sem..mungkin sampai minggu depan...mungkin sampai habis bulan ni...nobody knows...biarlah...mungkin itu yang dia suka..apa yang mampu aku buat hanya tunggu...sampai bila???biar Allah saja yang tentukan...

Tipulah aku kata aku tak rindu...malah yang amat2 rindu...he's so handsome for me this night...hehehehe..muka dia tetap sama..."selenga" je kata orang perak...ntah,aku suka tengok dia pakai baju melayu...look like charming...hehe...adakalanya melihat dari jauh pun aku rasa tenang...same as pertama kali aku tengok dia...tengok dari jauh lah..(tadi dia depan kau je ana,kau tak pandang pun kan...buat2 sibuk cedok rendang kan....padahal dia depan kau kan...)..ooii2 hati...aku malulah!!!

tapi...hanya dari jauh jelah aku tengok...nak tunggu aku tegur dulu??for your information, aku ni sangat penyegan...haha...lagi2 lepas apa yang jadi baru2 ni buat aku rasa agak malu lah...hurmmm..sedih pun ada..tapi,bila fikir2 balik,harap2 dia tahu yang aku betul sayang dia...tq pada seorang kawan yang nak bantu pulihkan keadaan...aku hargai usaha dia walaupun mula2 aku agak marah..tapi,aku tak salahkan kawan aku tu dan aku dah maafkan dia...Moga Allah temukan aku dengan dia...Moga akulah tulang rusuknya...

memang ramai yang nak bantu aku untuk pulih balik ke keadaan asal..tapi,aku tak nak dia terpaksa..aku nak dengan rasa rela hati dari hati dia...bukan sebab sesiapa...sebab tu jugaklah aku masih bertahan..aku masih bersabar...sebab aku sayang dia...sekurang2nya dia tak pernah marah2 aku apatah lagi tinggikan suara...

Ya Allah...Kau lembutkan hatinya...berikan kami jalan yang terbaik ya Allah...himpunkan dan sematkan rasa kasih sayang di dalam hati kami...sebagaimana Engkau sematkan di dalam jiwa Adam dan Hawa...aku redha dengan segala ujianMu...Ampunkan dosa2 kami...Jauhkanlah kami dari perkara2 yang tidak mendapat redhaMu Ya Allah...Amin...

AWAK,SAYA SAYANG AWAK...TQ DATANG MALAM NI..SAYA RINDU AWAK..=')

Tuesday, September 27, 2011

Tangan Tak Sampai...

Pernahkah kau dengarkan burung2 menyanyi
pernahkah kau dengarkan dia menangis..
tawa dan tangis yang ku dengar sama merdunya...
ataukah memang aku tak tahu senandungnya...

ku ingat ada senyum yang abadi di bibirmu
mengapa tiada lagi kini sayang.....
semua duka yang kau alami sudah nasibmu
untuk apa kau sembunyikan senyum di bibirmu

walaupun hatimu memeluk gunung
manalah mungkin tangan tak sampai
walau ingin hatimu memetik bintang
manalah mungkin tiada sayapmu

biarlah yang hitam menjadi hitam
jangan harapkan jadi putih
biarlah rembulan di atas sana
manalah mungkin turun ke sini......

lihatlah malam ini kau tak lagi sendiri
bolehkah ku ingin menemanimu sayang...
ingin ku dengar ceritamu,tentang hidupmu....
nikmatilah apa yang kau dapat di dunia...

Monday, September 26, 2011

Hatiku disakiti







Assalamualaikum...selamat petang..apakhabar hati?baikkah hari ini?


waalaikumsalam...tidak jiwa..hati aku disakiti lagi...


kenapa?siapa yang buat kamu begini hati?ceritakanlah padaku..


aku sangat2 kecewa dengan sikap manusia..mereka mempersendakan aku...persendakan kasih sayang aku..kenapa mereka kejam kepadaku..aku tak berbuat salah pada mereka..siapa orangnya,tak perlulah kamu tahu wahai jiwa...biar aku yang simpan..


hati2...Kamu tak boleh terus bersedih macamni...Kamu lupa kamu masih punya Yang Esa...kamu masih punya mak dan abah yang sangat2 menyayangi kamu...


aku tahu itu wahai jiwa...kerana Yang Esa lah aku masih lagi bertahan...kerana orang tua ku lah aku masih mampu bersabar...aku cuma tertanya2...kenapa perlu mereka lakukan aku sebegini...takkah mereka juga punya perasaan...punya rasa sedih seandainya dipersendakan kasih sayang mereka?salahkah aku untuk menyayangi..salahkah aku untuk meminta secebis kasih sayang dari seseorang yang aku sayangi?


ya...tak salah...Kamu berhak untuk menyimpan rasa sayang...kamu berhak menyimpan rasa kasih kepada seseorang...tapi hati,Kau perlu juga terima redha..redhalah wahai hati...ini semua ujian buatmu...kamu harus terus bersabar...jangan patahkan semangatmu...


Kalau itu nasihatmu wahai jiwa...baiklah...aku bersabar lagi...tapi sampai bila?


Kamu berdoalah dan minta pada Dia...Hati yang benar2 ikhlas akan diberikan hati yang satu lagi yang juga ikhlas menerimamu...dan akhirnya bersatu dengan IzinNya..


Terima kasih jiwa...terima kasih kerana sentiasa bersamaku...Aku redha dengan semua ini...

Sunday, September 25, 2011

BUAT SAHABATKU MAZITA ABU OMAR




Assalamualaikum...selamat petang..entry ini aku tujukan buat sahabatku MAZITA...Ta, saya tak berniat nak lukakan hati awak...awak kata saya dah lupakan awak...DEMI ALLAH,tak pernah pun saya lupakan awak...kita kenal dah lama...saya tak pernah berubah..saya tetap ana yang awak kenal...ana yang selalu menangis bila hatinya terusik...cuma adakala saya terkhilaf...adakala saya tak sedar saya kurang bagi perhatian pada awak...tapi,saya tak pernah lupa awak..hari raya hari tu pun saya bagi message pada awak kan?saya bagitahu awak kan saya nak datang KL ari tu kan??cuma kita xberkesempatan untuk jumpa...saya sedar kadang2 saya tak balas message awak..tapi bukan saya xnak balas...kadang2 saya tengah buat kerja..jadi saya tangguhkan dulu nak balas message awak...hingga terlupa terus..

ya,saya mengaku saya tak suka awak terus berkawan dengan lelaki tu...tapi,itu tak bermakna saya halang awak untuk teruskan perhubungan awak dengan dia...saya tak pernah kata saya larang kan??saya cuma tak suka tengok awak terluka lagi...apa yang awak tulis kat blog awak,suma tu buat saya sakit hati dengan sikap dia...saya rasa saya bersalah sebab benarkan awak berkawan dengan dia..saya kesal dia tak tunaikan janji dia untuk jaga awak baik2...salahkan seorang kawan nak tengok kawannya bahagia awak????

saya mintak maaf andai awak rasa saya dah lupakan awak...saya tak tahu macamana nak betulkan kesilapan saya...tapi,saya harap awak maafkan saya..beri saya peluang untuk jadi sahabat yang baik...saya nak jadi sahabat awak dunia akhirat..bukan sekadar sahabat waktu susah..tapi waktu senang jugak...

saya harap awak jaga diri baik2 kat sana...pergi mana2 kalau boleh jangan sorang2...berteman...hati2 dengan orang2 sekeliling....pasal percintaan, saya sentiasa doakan kebahagiaan awak...saya harap dia tak lukakan hati awak lagi...awak perlu percaya satu perkara...JODOH RAHSIA ALLAH...mintak pada Dia...saya jugak pernah kecewa dan awak sendiri tahu kan kisahnya...tapi, itu semua ada hikmahnya..Allah nak bagi yang lagi baik...sebab tu,sekarang saya cuba untuk motivasi diri sendiri..belajar bersabar...insyaallah..apa yang kita mintak akan dimakhbulkan Allah...ape yg penting,sekarang kita sama2 fokus pada pelajaran...demi keluarga dan masa depan diri sendiri...

Saya sayang awak..ya,saya ramai kawan yang rapat dengan saya sekarang...saya perlu jaga ramai hati...kadang2 saya tak tahu nak dahulukan yang mana...saya sangat takut kawan2 kecil hati dengan saya...dan yang tulah yang saya paling tidak suka..bermasam muka...saya nak jadi sahabat terbaik untuk kawan2 saya...jadi,lepas ni..saya harap awak jangan simpan2...bagitahu saya cepat2 kalau saya tersilap...jangan simpan...saya boleh terima...

Saya sayang awak..saya dah anggap awak macam adik beradik saya sendiri...saya nak Mazita yang dulu..yang ceria...please kembalikan dia pada saya....='(


Saturday, September 24, 2011

SI RATU AIR MATA




Assalamualaikum..

mudahnya air mata ini mengalir..
secebis duka..waima tak besar mana..

ah!!sejujurnya aku cuba menahannya..
tapi...aku tak mampu...
hibanya hati Tuhan saja yang tahu...

Ya Allah..aku tahu aku perlu kuat..
tapi,aku hanya manusia biasa..

Kau berikanlah aku petunjukMu...
berikan aku ketenangan hati...
untuk aku menempuh dugaanMu...





TERIMA KASIH ATAS SEGALANYA...



Assalamualaikum...selamat tengahari...hope korang sihat2 yer...aku macam biasa..alhamdulillah..sihat walafiat lagi...cuma agak busy dan badan selalu letih..tapi tu perkara biasa la kan..alah bisa tegar biasa...haha

sebenarnya aku nak ucapkan terima kasih yang teramat2 pada semua kawan2 aku,kawan2 facebook sama ada yang aku kenal ataupun tidak....yang wish kat aku sempena hari jadi aku 19 september lepas...TERIMA KASIH SANGAT2....TERIMA KASIH jugak atas doa2 kalian....

To my lovely emak...terima kasih sebab wish kat along....along tak perlukan hadiah belated...mak ingat birthday along pun,along dah seronok...pengorbanan mak pada along selama ni pun semua tu hadiah buat along....tak mampu along nak balas mak.....sungguh,along rindu kat mak..rindu nak peluk,tidur dengan mak...Along mintak maaf sebab balik sini along jarang call mak...tapi,along tak pernah lupa doa untuk keluarga,along tak pernah lupa mak...buat abah,along ucapkan terima kasih atas nasihat2 abah sebelum along balik sini...along pegang kata2 abah...pelajaranlah yang dapat bela nasib diri sendiri satu masa nanti..supaya orang tak permainkan diri kita...

buat adik2 ku..Zulaikha....thaks for wish my bufday...thanks sebab mintak kawan2 along jaga along kat sini...sedih along bace statement kamu tulis kat fb kak atik,kak mas sume...and to my little bro...Muzhaffar..owwh,tak wish kat along pun yer...ok fine..along faham kamu nak final exam...goodluck!!!buat yang terbaik...dah janji kan dengan abah mak...kamu je anak lelaki yang ada..pengganti abah kalau abah dah tak ada nanti..kamu wali along...jadi,mula dari sekarang, belajarlah rajin2..jadi orang berguna dan bertanggungjawab....

To my lovely sister...SITI MASTURAH DAN NURUL NAIMI..time kasih yer tudung dengan mug tu...mekna suko sangat2...hehe...To my lovely friend...ATIKAH ABU BAKAR...tq sebab jadi kawan saya yang paling gila...hahahahaha...To my rumate..NURBAHIAH...time kaceh yer bagi bantal angry bird tu..ingatkan itik...hehehe..leh bawak peluk malam2...HAPPY BUFDAY jugak kat kamu!!!!hadiah nanti ana bagi yer...nak tunggu kamu xbape nak ingat dah,,baru surprise..hahaha...macamtu jugak dengan kawan2 JKPS...kak AYU, Fakhri, Ogy,Ima,Cik fizz,Balqis,Joe,Ramlee,Pijon,Chu,Nawal,aishah,Effa,Aween,Fauzan,hasrol...time kasih wish bufday pada ana...to adik Ima Althafunnisa...kak ana terharu sangat ima buat entry pasal bufday akak kat blog ima...hehehe...tq yer adik sayang...<3

dan....untuk seorang insan yang sangat saya sayangi...terima kasih atas kejutan yang sangat saya tak sangka...saya suka dan saya sangat hargai apa yang awak beri...saya akan sentiasa pakai...dan saya faham keadaan awak dan akan selalu memahami awak...saya tunggu..saya sentiasa doakan awak...moga Allah permudahkan segala urusan awak semester ni...doakan saya jugak..=)

baru aku ada kesempatan nak say thanks kat sini melalui entry...bila memikirkan aku hanya ada lagi 2sem di sini...tiba2 plak rasa sedih...rasa sayang nak tinggalkan alam belajar...hajat hati nak sambung lagi...tapi,mungkin aku nak kerja dulu..ada rezeki,sambung lagi...ilmu terlalu banyak...sampai kita tua pun,ilmu belum pernah dan takkan pernah cukup...oklah..aku nak pergi beli makanan..lapar la pulak..lepas tu nak study sikit...ok..Assalaamualaikum....

Friday, September 23, 2011

CERITA TANPA TAJUK


Assalamualaikum...Selamat pagi...korang ape kabo?sihat ke?hmmm...aku sihat je..Alhamdulillah...sekarang ni aku dalam mood belajar + busy dengan macam2 aktiviti dan latihan fotografi aku....but, aku suka busy macamni...sekurang2nya aku dapat lupakan kesedihan aku dengan membusykan diri...apatah lagi 3bulan boring tanpa kerja..so, sekarang masa untuk keluarkan energy yang telah tersimpan lama la kan...hahaha...
Siang tadi masa kelas fotografi, we got 1st exercise...kami kene produce 5 gambar berkenaan foreground frame, leading line, shadow,silhouette and repetitive form...kena submit isnin ni through picasa.Interesting kan?Ni lah masa nya skill aku akan diasah...insyaallah,berkat kesabaran mana tahu aku boleh buat duit nanti dengan fotografi ni....lagipun, ambil gambar memang hobi aku...

Dalam masa yang sama, ada projek2 lain yang menyusul lepas ni...semester ni aku kena buat GAME!!!aiyyya....boleh ke aku buat game nih!!! tetiba plak jadi GAME DESIGNER...actually memang la aku kene buat game dah subjeknye pun nama GAME...so far,aku sangat2 bersyukur dari mula semester aku study kat uum ni, aku dapat lecturer2 yang ok...maksud aku bukanlah lecturer killer2 macam sesetengah kawan2 aku dapat....hope aku dapat naikkan balik pointer aku sem ni...

berapa kali daa aku menguap ni...aku perlu tidur sekarang...esok ada taklimat perlesenan dan gerai pulak...huhuhu...oklah..selamat malam semua....insyaallah,ada masa lagi,aku update...thanks all sebab sudi singgah sini...^_^

~much love~ anna~

Monday, September 19, 2011

MAAFKAN AKU...



Assalamualaikum..selamat pagi...sudah 1.40pagi...hmm..dah bape hari aku tak update..disebabkan esok aku klas start pukul3setengah,maka dengan ini aku nak isytiharkan yang aku tidur lewat malam ni..huhu...bagus betul anak dara...haha..takdelah..kejap lagi aku tidurlah..saja nak berkongsi rasa dengan diari perkongsian aku ni dengan korang...if korang sudi baca pun aku dah bersyukur...

Alhamdulillah..untuk semester 4 ni, mungkin semester yang mencabar bagi aku disebabkan aku dipertanggungjawabkan untuk menggalas jawatan sebagai timbalan exco integrasi,komuniti dan antarabangsa di hostel tempat tinggal aku kat uum ni..ditambah pulak dengan tugas seorang pelajar...

mula2 aku ragu-ragu jugak nak terima jawatan ni..bukan sebab aku takut atau tak yakin diri, tapi risau dengan penerimaan orang lain..walaupun aku pernah dan ada pengalaman dalam kepimpinan,tapi ruang lingkup di universiti ni tak sama dengan sekolah dulu..budak2nya pemikiran lebih kritis,punya pendapat dan pandangan masing2...tapi,kalau aku tak rebut peluang yang datang, tak ada apa nilai tambah yang aku boleh bawak bila aku dah grad nanti...so,aku terima setelah berbincang dengan abah mak..

so,far setakat ni alhamdulillah, aku suka dan rasa selesa dengan ahli2 dalam jkps MISC ni...semuanya menerima aku dengan baik..Aku harap aku dapat jalankan tanggungjawab aku dengan baik,jujur dan amanah...insyaallah..Allah ada kan?..^_^

Dalam kegembiraan ni jugak, hati aku agak sedikit berbolak balik dengan sesuatu...tak perlulah aku ceritakan di sini sebab aku taknak ada hati yang terluka dengan statement aku...entahlah, aku sendiri tak tahu apa sebenarnya keadaan ni..mungkin aku ada buat silap yang aku sendiri tak sedar...aku harap insan tersebut maafkan aku sekiranya betul aku ada buat kesilapan terhadap diri dia...

Yup!!! u can do it farhana...dont be sad...tipulah aku kata aku tak sedih langsung..kadang2 aku tahan air mata mengalir sampai rasa sakit kat kerongkong sebab tahan nak menangis...fiuhhh...sambil menaip ni pun nak menitis dah air mata...aduhai farhana..kenapalah kau ni sensitif sangat...perlukah kau menangis?

aku ada perasaan..ini naluri aku...maafkan aku wahai insan..aku cuba untuk jadi wanita yang kuat..tak menangis..tapi,aku tak mampu...aku tak pernah menyalahkan semuanya pada kau wahai insan..aku terima semua ini dengan redha dan rendah hati...Mungkin ada hikmahnya...mungkin kau perlukan masa...

tak apalah..ambillah seberapa lama masa yang kau perlukan...aku tunggu...sungguh, aku rasa bersyukur kerana Allah pertemukan aku dengan kau, insan yang baik..menghormati aku selayaknya aku sebagai seorang  wanita...

Janji Allah itu pasti..selagi masih diberi kudrat dan nafas, tak akan aku berhenti berdoa padaNya..Dia lah tempat aku mengadu rasa hati..Dialah tempat aku menangis,merayu memohon diberi petunjuk...Kalau bukan kerna Dia, aku mungkin akan lakukan sesuatu yg di luar kawalan aku..

Andai benar rasa hati aku, sejauh mana pun kau pergi,selama mana pun kerenggangan itu, akan tersimpul jugak satu masa jika Diizinkan Allah...Jika sebaliknya, aku terima dengan redha hati...apa yang paling aku harapkan, agar kau sentiasa diberi kesihatan yang baik,senantiasa gembira,melalui kehidupanmu dengan penuh ketabahan...Semoga Allah perkuatkan imanmu dan percantikkan peribadimu dan agamamu...

jika kau terbaca luahan hati ni, aku pohon maafkan aku sekiranya aku yang bersalah...maafkan keterlanjuran kata2ku...maafkan aku atas sikap ku yang tidak menyenangkan...maaf atas segala2nya...

MENGENALIMU ADALAH ANUGERAH TERINDAH BUAT DIRIKU..

TERIMA KASIH YA ALLAH....




Friday, September 16, 2011

Assalamualaikum...selamat petang...

takde ape nak cakap...saje je...hehehe..tengah seronok siapkan persiapan untuk perbarisan malam ni...hehe...nanti malam aku update lain ea...

bai...Assalamualaikum...^_^

Rintihan hati insan bernama wanita



Ujianmu Ya Allah aku terima dgn tenang...
Walau derita ini kutanggung sendiri...
ku percaya apa yg terjadi kerana kasih sayangmu padaku... 
Hambamu yg serba kekurangan ini...
Semoga aku menjadi semakin kuat....

kita hanya dipinjamkan untuk berada didunia ini untuk seketika...begitu juga cinta...bila kita mencintai seseorang itu..
ia hanyalah pinjaman Allah s.w.t pada diri kita...
kerana itu aku bersyukur...
kerana diberi peluang mengenali dirimu..
seperti yang pernah aku inginkan dulu...
dari itu selagi nyawaku masih ada..
akan ku jaga rasa hati ini padamu..
senantiasa aku peluk hatimu dgn Doa pada yg ESA...

wahai kasih..
aku hanya wanita biasa...
yg tak punya apa2...
hanya cinta yg ikhlas buat dirimu...
menerima aku seperti aku menerimamu..



Thursday, September 15, 2011

SPONTANEOUS THURSDAY # 2

Assalamualaikum..




Pepatah menyatakan..Cinta yg agung adalah ketika kita menitiskan air mata dan masih peduli terhadapnya, ketika dia tidak mempedulikan kita dan kita masih menunggunya dgn setia,ketika dia mencintai orang lain dan kita masih mampu tersenyum smbil berkata “aku turut bahagia untukmu”…Akan tiba saatnya dimana kita harus berhenti mencintai seseorang,bukan kerana orang itu berhenti mencintai kita..tetapi kerana kita menyedari bahawa org itu akan lebih bahagiaapabila kita Melepaskannya...

Tuesday, September 13, 2011

PENGHARAPAN





Assalamualaikum...




"Jika ALLAH sudah takdirkan sesuatu itu utk kita,walau seluruh isi alam ini menghalang kita dari mendapatkannya, kita tetap akan mendapatkannya dengan apa cara sekalipun, tetapi jika ALLAH sudah ditakdirkan sesuatu itu BUKAN untuk kita, walau seluruh isi alam ini membantu kita untuk mendapatkannya, kita tetap takkan mendapatkannya"


Aku hanya berserah pada Yang Esa..Yang menentukan segalanya Dia..aku tak punya kuasa menahan sesuatu yang bukan atas keinginan aku...


DEMI ALLAH!!kasih sayang yang Allah bagi pada aku,aku amat2 mensyukurinya...sentiasa aku menadah tangan memohon agar apa yang aku inginkan dimakhbulkannya..tapi,aku tahu aku perlu redha dengan Qada dan Qadar ku...


Semoga impian dan harapanku diperkenankanNya..Ya Allah..bantulah aku..perkenankan doa hambaMu yang kerdil ini..

Monday, September 12, 2011

SELAMAT DATANG PELAJAR BARU UUM!!!



Assalamualaikum...selamat pagi!!! korang sihat ke?aku sakit tekak sikit la...adoyaiii...lama gila aku tak update blog kesayangan ni...nasib baik tak bersawang macam rumah kan...hahahaha...

1st of all, thanks pada yang sudi jengah dan follow this blog walaupun aku lama tak update...i'm appreciate that...actually, minggu lepas aku sangat2 busy sebab menyambut kehadiran warga baru UUM TERCINTA ni...aku terlibat sebagai AJK untuk MINGGU SUAI KENAL UUM..

Alhamdulillah...aku sangat seronok sebab dapat join this moment...ok la kan...kenangan untuk aku sebelum aku tinggalkan bumi sintok ni tahun depan...SIGH!!!sedih gila mendengar statement aku sendiri...tempat belajar sendiri..sesiapa pun akan rindu...lagi2 aku ada ramai kawan2 yang sangat2 menyayangi aku...=)

So, selamat datang kepada ADIK2 UUM,ABANG2,KAKAK2 UUM dan jugak yang SEBAYA ngan aku..SELAMAT DATANG KE UUM YER...

Aku harap korang tabah mengharungi kehidupan baru korang di sini...aku tahu apa perasaan korang..sedih,gembira,letih,pening dan macam2 lagilah perasaan kan?????its normal for new student UUM...sama jugak macam aku mula2 aku jejak kaki di sini...

but, satu perkara yang menguatkan aku adalah KELUARGA dan HARAPAN diorang pada aku...yup!!!kerana itulah aku masih berada di sini dan cekal hati menempuh segala dugaan di sini...

hei korang!!!jangan cepat menyerah kalah tau!!! Bangkitkan keazaman korang...yang mencorakkan masa depan korang bukan orang lain...its your own opportunity ok...jangan sia2kan...TAK SEMUA ORANG BERPELUANG MASUK UNIVERSITI...this is your new destiny....dont give up!!!

psss...takde pic la plak kan..hahaha..nanti2 la aku letak...paham la sebab ape tak letak kalau tak sebab MALAS...hahahahahaha....

Sunday, September 4, 2011

kembali








Assalamualaikum...ape kabo kome2 sume?lame benor aku tak menjenguk blog ni...seminggu bercuti tanpa tinta pena dariku...hahaha..poyo..macam ramai sangat orang nak baca..


ape ntah nak cerita...banyak sebenarnya...but, spirit untuk menggerakkan jari jemari belum sampai pada tahap "menulis tanpa melihat keypad laptop lagi"...


mungkin disebabkan seminggu tak menjengah langsung agaknye...haha..boleh plak macamtu kan...
relex2 dulu der...kita ambil feel dulu..biar feel sampai baru sedap menulis bro.....


sure ramai yang bercerita kisah raya masing2 kan...aku pun ade kisah raya...kisah raya apa nanti esok2 jelah aku cerita..malam ni aku dah mengantuk gila dah ni...kepenatan yang terlampau walaupun bukan aku yang drive..hahahaha...


oppss..sebelum aku blah tidur..aku nak ucapkan terima kasih sangat2 pada yang sudi menjengah ke blog aku ni walaupun tuannya tak ada kat rumah seminggu...


begitu jugak pada yang sudi memfollowkan diri korang kat sini...nanti aku singgah balik ok...line pun kureng mantap jugak ni..baik aku tidur lagi bagus..


esok nak mengemas ape sume lagi..isnin aku dah nak blah balik UUM TERCINTA..ape lagi..sem baru bakal bermula la setelah 3bulan membesarkan badan di rumah..hahaaha..


oklah...selamat malam...wassalam....peace!!