Followers

Wednesday, May 11, 2011

Penipu..penipu..penipu...

Assalamualaikum..selamat pagi korang..sihat x ari ni?haishhhh..ana geram betul pagi ni tau...

ape tak nye...baru kejap2 tadi ana dapat satu panggilan....NO.PRIVATE..ana pun angkat jelah..takut2 panggilan kecemasan ke ape....bila anna angkat ade la suara LELAKI  cakap macamni...

"Assalamualaikum dan selamat pagi....saya dari Celcom Center Kuala Lumpur nak memberitahu cik..no.celcom cik bernombor sekian2..telah memenangi cabutan bertuah Celcom ape ntah...dan dapat RM5000...jadi cik,saya ucapkan tahniah dan boleh saya tahu cik guna akaun bank mana dan "LANGSUNGNYA" (eh??tersasul cakap indon ke bang?) mau ditransferkan ke akaun cik..."perghhh..apsal tak letak RM100,000 ke bro..banyak sikit kalau nak kelentong aku pun..hahahaha...

anna memang tak tunggu lama dah..terus ana letak..ikutkan nak jugak kelentong2 balik dan tanya macam2 kat mamat tu..tapi takut caller tu ada pukau ke ape...tak pasal2 terbagi nombor akaun anna tu...haishhh...nauzubillah...lepas dapat call tu, ana terus ON LAPTOP( Tengah study sebenarnye ni..malam ni exam) untuk cari kesahihannye...dan memang ramai yang dah dapat panggilan yang sama...alhamdulillah..ana tak mudah tertipu dengan panggilan2 macamtu...

so...ana peringatkan kat korang...tolongggggglah jangan mudah terpedaya dengan apa yang ditawarkan pada korang....walaupun duit dalam bank korang ade RM10 pun,toksahlah gatai2 nak pi bagi...

Yang paling geramnya, ana rasa memang orang tu orang indon sebab dari segi percakapannye tak macam mamat KL langsung...pastu leh plak tersasul cakap indon...haisshhh..ko dah tak ada keja sangat ke kat malaysia ni..aku tengok berlambak spesies ko je kat sini..bersyukurlah ko tu leh keja sini..nak keja,keja la elok2..yang halal..tak payah la nak tipu orang lain dan makan duit haram...bodoh betul lah ko...kat dunia memang la ko leh lepas...kat akhirat sana..sapa nak tolong ko bayar balik duit2 yang dah ko makan tu?haaa..jawabla sendiri yer...

oklah korang..ana nak sambung study yang dah tergendala oleh kerana panggilan BUSUK tu...kalau korang nak share  post ni sharelah...boleh sama2 kongsi supaya sama2 tak ditipu oleh manusia durjana itu...

p/s: doakan ana leh jawab exam network malam ni ok...Assalamualaikum...

7 comments:

Kay Masingan said...

macam2 taktik penipuan sekarang ini. so kena hati2 terutama sekali yang berkaitan duit n hadiah ni, too good to be true.

AnNa FaRHaNa said...

iyup..betoi..saya sokong sangat...rasa geram masih ada lagi...bukan orang kita lak tu..haisshhh..ape nak jadi la..

amranaiman said...

"lansungya" secara lansung telah kantoi disitu hahhaa apa apan sih.. byk juga cara mau buat penipuan ya ibuk.. =)

kopiah putih said...

esh esh...terkantoi gak...baik giler kot nak bagi banyak tu...

♥AleeyaLiya♥ said...

mujur ade org nk bgi duit sebanyak tu kat kita kan..

hatikubaik-mohdhazlan Dreadlock said...

berhati2 dgn kes mcm ni ..ramai tlh tertipu ..awas!

ejulz said...

penah jugak terkene beberapa thn lepas.. masa tu dia kata pemenang bertuah no. digi.. yang peliknya siap nak tau berapa baki dlm akaun.. tu yang xleh blah.. seb baik terbaca notis ada penipuan2 camni kat petronas.. heHe