Followers

Saturday, May 14, 2011

mari senyum selalu..

Assalamualaikum..selamat petang...camana dengan kehidupan korang?ana harap baik2 aje...ana sekarang dalam mood exam....5 paper masih menanti......aiyyooo..manyak penat..kadang2 rasa beku dah otak ni....tapi..tapi...saya masih mampu tersenyum.....hehehehe.....psikokan diri dengan perkara2 yang positive!!!!hahahaa..macamana?dengan senyumlah....hehehehe...apa yang ana rasa..melalui senyuman boleh merangsang otak kita supaya berfikir dengan lebih baik....walaupun waktu tu kita sedang stress dengan sesuatu perkara,korang senyum je...tapi bukanla maksudnye senyum macam orang xbetul pi mana2 pun senyum je...bila korang stress korang tarik nafas dalam2...lepas..tarik lagi...hembus.....lepas tu senyum....lepas2 study tu, keluar bilik kejap,ambik angin....otak kita xboleh dipaksa2....berikan ruang untuk otak kite rehat sebentar..takpun pasang lagu2 yang happy2...yang damai...lagu tentang keindahan alam...pejam mata rapat2..tpi bukan tdo..cuba bayangkan air sungai yang mengalir...air sungai yang sejuk....cube bayangkannnn....dan senyumm....ataupun boleh jugak kita refresh balik sweet2 memory yang ada yang boleh buat kita senyum.....hahaha..ana kalau stress ni antara cara2 yang ana buat...memang tenang kejap..kui3...jangan lemah dengan diri sndiri!!!ok..ana faham memang manusia ni kadang2 akan mengalami kesakitan jiwa..ataupun emosi yg menggangu...(bukan gila)..cume perlu pandailah cari kaedah yang sesuai..ini tidak...bila tension kenapa nak libatkan orang lain..nak marah2...xbaik tau...please kawal emosi amarah yang ada...stiap orang ade masalah masing2...jangan sampai orang yang xbersalah pun jadi mangsa amarah kita....syaitan pun suka la..so,sayangkan diri anda supaya orang lain turut sayangkan anda...ok!!!

JOM LAYAN LAGU  dari jessi j ni...price tag..tpi versi org lain nyanyi...hehehe...




TINGKATKAN PRESTASI KURANGKAN KONTROVERSI....LAYANZZZZ....:p

No comments: