Saturday, December 31, 2011

Moga masih ada kesempatan buat diri ini..

Assalamualaikum...

selamat petang semua..hampir sebulan rasanya blog saya ini tidak dijengah memandangkan terlampau sibuk dengan tugasan2 yang perlu diselesaikan..sahabat2 semua sihat ke?semoga kita sentiasa berada di bawah redha Allah..

banyak dugaan yang saya tempuhi sepanjang semester ini..dan sangat2 menguji kesabaran saya..hingga tak terbendung lagi air mata.Alhamdulillah, saya bersyukur kerana masih lagi diberi lagi rasa sabar untuk menghadapinya.

Saya bersyukur kerana pelbagai dugaan yang datang membuatkan saya muhasabah diri sendiri dengan segala dosa yang pernah dilakukan..saya kerap kali mengingati mati,bagaimana nanti jika saya dijemput Allah..setiap kali tidur,saya takut saya tidak akan buka mata lagi...dan selepas itu,apa akan saya jawab?ketika itu,air mata terus mengalir mengenangkan diri ini yang sudah jauh dari Allah..Saya solat 5 waktu,tetapi dengan solat sahaja tak cukup..ada perkara yang salah saya lakukan...saya kurang buka kitab Allah..saya lebihkan duniawi..

Hidayah Allah sudah lama mengetuk pintu hati,tetapi saya yang buta tidak mahu memulakan..kerana mentaliti saya ketika itu,saya takut kalau saya berubah,saya tetap buat dosa..dan orang akan mengata saya,mengutuk saya. Saya tundakan solat taubat,sebab saya takut saya akan mengulanginya lagi.Jadi saya biarkan hidayah yang sudah singgah di pintu hati.Sungguh bodohnya saya kerana merugikan masa yang dah tiba..

Kalau saya tidak mulakan sekarang,saya takut saya tidak sempat nanti...keadaan sekeliling,huru hara dunia,dengan segala macam maksiat,betul2 menginsafkan saya..Saya takut nanti saya mati dalam keadaan yang tidak sempurna iman..Allah,ampunkan aku..

buat sahabat2 sekalian,saya mohon ampunkan segala kesalahan saya..jika ada sikap saya,perlakuan saya yang tidak elok,maafkan saya..Maafkan saya sekiranya saya bukan sahabat yang baik buat kalian.post2 saya di dalam blog ini,yang baik anda ambillah..yang buruk jangan diambil..saya akan delete segala post yang tidak mndatangkan manfaat..

sampai disini dulu..insyaallah,kita jumpa lagi..selamat menduduki peperiksaan..Assalamualaikum..=)

No comments: