Followers

Wednesday, March 30, 2011

Tuesday, March 29, 2011

The best voice youtube singer

Assalamualaikum...hai korang?ape kabo?sihat ke?harapnye korang jagelah kesihatan korang baik2 ea..
petang ni just nak kongsi beberapa orang yang cik anna rasa memang sedap gile ahh suara diorang...kalah kowt penyanyi yang ada...haha...

check this out....

1) perghhh..memang sedap suara budak ni...ni nama dia Thaqif...rasenye dia ni singapore..suara dia memang sedap...sume lagu yang dia covered,memang besttt...



2) next person is......Najwa Latif..dia muda ag..baru 17 xsilap cik ana..ni memang org malaysia..dak johor..
emm..org johor memang kebanyakkan suara power2...ok!bagi can kat korang yang johorian utk bangga kejap...dik najwa,suara kamu memang bestlah!! and cik anna salah sorang followers dia..ngehehe..sape2 nak pi tgk blog dia silakan ea..click sini..--->http://www.najwalatifs.blogspot.com/



3) and last Dian...die ni kelakar...xtaula dia malaysian ke tak..tapi best jugak la suare die..



p/s: depa ni pandai speaking lor..nampak cam budak pandai2 je..eh!ape kene mngena??hehehe..saje je...=)

Sunday, March 27, 2011

musim yang kian berubah


Assalamualaikum....pe kabo mike sume?teman harap kome sihat ler yer...
burrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr...apekehenye lah..bumi sintok sekarang ni dah rupe macam di korea nun...sejuk yang amat...teman udah rase macam musim sejuk dah...malam ni dah masuk seminggu teman tido berstokin dan bersweater..pastu selimut lagi...tengok2!!!tak ke sejuk benor tu...alkisahnye bumi sintok asyik hujan je sekarang ni...walhal bukan musimnye pun...tapi, kuasa Tuhan...siapa yang mampu mengubahnya ye tak?musim sekarang pun kalau kome perasan ler,udah xikut musim lagi...musim dorian contohnye...idak sampai lagi musim,buah dorian ade juge org jual...nun,negara arab sana,idak pernah2 turun salji,dah bersalji....*negara mana teman kurang pasti,kalau kome tahu,kome sharelah yer...* ini sume petanda2 dunia akhir zaman...bencana alam usah dicakap ler..banyak bebenor dah kite dengor...malah makin hampir pulak ke malaysia...cuma,kita bertuah benor ler dilahirkan,dibesarkan di Malaysia ni...tapi,manusia?masih jugak xsedar2 dan makin liar....kome tengok aje ler dalam paper..setaip hari adeee aje citenye..orang merompak,menyamun,buang anak,bunuh...itu belum masuk lagi yang anak derhaka,tikam ayah,tikam mak...yang si suami,simbah asid,dera isteri,dera anak...kalau inilah yang dikatakan bertuah,teman idak ler rase bertuah sebab akhlak masyarakat kite udah menjunam jatuh..itu pun xsedar diri lagi dapat hidup aman damai dri bencana alam..jangan bile Allah dah turunkan bala,baru ler sume pakat nak menginsafi diri dan bertaubat...Nauzubillah...

*bwk payung besor2*

p/s: musim2 hujan ni jangan ler kome lupe bawak payung yer...kang demam pulak..susah kome..

Friday, March 25, 2011

Gambar Dari Anyaman Rambut Karya Zhang Dexua

Rambut adalah mahkota kita, dan ternyata setelah memutih kerana usia pun , rambut masih boleh kita gunakan sebagai media yg dapat memancarkan keindahannya.

Anyaman rambut diatas dibuat oleh Zhang Dexuan, Datuk yang sudah lanjut usia yang mulai menekuni bidang ini sejak masih berumur belasan tahun.Untuk mengerjakan 1 gambar diperlukan waktu 2 minggu sehingga 1 bulan, bahkan lebih. Tergantung detail foto dan tahap kerumitannya.
Dalam membuat karya ini,Zhang Dexuan memerlukan beberapa peralatan yang boleh kita temukan dalam kehidupan sehari-hari.Seperti kaca pembesar,Jarum untuk menganyam rambut,[dimana rambut memiliki ketebalannya +/- 0.5 mm] dan akhir sekali Kotak anyaman untuk menahan rambut yang di anyam.
ZHANG DEXUAN dan hasil Karyanya.
ZHANG DEXUAN sedang tekun menghasilkan karyanya.
Hasil akhir gambar MONALISA dari anyaman rambut karya ZHANG DEXUAN.



*sumber:cukz.co.cc

perghhh..gilak!!gilakk...kene sabaq banyak tu nak buat...huhuhuhu...

ape kes la nak bunuh2 diri ni hah!!!

Assalamualaikum.....cik anna geram!!geram!!!geram!!! tahan gaban dengan manusia yang xtahu bersyukur dan menghargai kehidupan!!!tahap kegeramanku semakin berganda bila terlihat satu video yang dipostkan oleh kawan cik anna berkenaan seorang gadis yang cuba utk membunuh diri di KBMALL kelantan.Apa ni???

KEPADA KAU2 YANG BERHAJAT,ADA KEINGINAN NAK IKUT JEJAK LANGKAH BUDAK PEREMPUAN TU..SEBELUM KAU AMBIL TINDAKAN TU,KAU BACA, DENGAR APA AKU NAK KATA~

kau langsung xhargai kehidupan kau.Kau ambil tindakan untuk bunuh diri bermakna kau menidakkan ketentuan Tuhan!!!helo kawan,setiap masalah ada penyelesaian lah..kau ingat dengan bunuh diri kau dapat selesaikan masalah kau ke????KOSONG..kau xkan dapat apa2...kalau kau mati, kau memudahkan jalan kau ke neraka..kalau kau hidup,kau menanggung malu seumur hidup sebab satu Malaysia tahu kau cuba nak bunuh diri..apatah lagi parents kau..lagi malu..dan hidup kau akan lebih tertekan!!Kau xtahu hukumkah?jangan kau kata tak ada orang bagitahu kau.Kau sendiri yang tak guna akal dengan sebaiknya..kau hanya ikutkan kemahuan perasaan kau daripada kau fikir baik buruk tindakan kau nanti..tolonggglah...Kau tau tak,tindakan kau ni menyusahkan orang lain?kau bahayakan nyawa orang yang nak selamatkan orang macam kau yang bertindak bodoh??dari kau ambil tindakan bodoh tu,lebih baik kau mintak pada yang di atas sana.Kau solat,Kau buat solat istiqarah..kau mintak Dia tenangkan hati kau..Mungkin kau fikir Dia lambat bagi penyelesaian pada kau,TAK!!!BUKAN Dia lambat atau tak tolong kau selesaikan masalah kau..Dia Yang Maha Penyayang..Dia menjadikan setiap kejadian dan ujian kerana Dia sayangkan kau..bukan Dia nak mendera kau!!Aku jugak pernah gagal bercinta,aku jugak pernah kecundang dalam pelajaran,dan aku juga pernah punya masalah dengan kawan2 dan orang sekeliling aku..Tapi aku takkan buat tindakan bodoh tu. Kau xtanamkan sifat sabar dalam diri kau..Kau biarkan syaitan merajai hati kau..kau biarkan syaitan menari2 suka dengan tindakan kau tu..naahhhhh..kau pun nak jadi sahabat syaitan kah?jangan marah aku kata macam ni..aku memang marah sebab kau langsung tak hargai kehidupan kau..tolonglah,sebelum kau ambil tindakan tu,aku mintak sangat kau fikir sebaiknya..

KAU PILIH JALAN MANA YANG KAU NAK..JALAN SYURGA..ATAU JALAN NERAKA.TEPUK DADA TANYA IMAN KAU..BUKAN TANYA SELERA KAU....DONE!!


Mereka2 yang saya sayang!!!!

Assalamualaikum..goodnite everyone...korang sayang x family and kawan2 korang?mestila sayang kan..apa la cik anna ni...ntah pape je kan..ahahaha..besala..ayat pembuka bicara..mesti kene ada...ngee..
Malam ni cik anna nak show kat korang mereka2 yang cik anna sayang sangat2..yang paling rapat,yang faham cik anna,yang selalu ada susah dan senang cik anna..asyik promote boyfriend ja kan,macamla dia ja kita sayang..padahal ramai lagi yang kita patut showkan kat orang lain...


jom nengok depa2 yang cik anna sayang nak?hehehehe..


PERTAMA


inilah buah hati pengarang jantungku...abah and mak..
cik anna sayang 100% kat abah and mak...rindu sangat2!!!

KEDUA


ni lah adik2 cik anna..kami 3beradik je..cik anna yg sulung skali..
no.2 yang comel2 tu..zulaikha..n yg manje tu adik bongsu..adik@muzhaffar.
solo ag yer..hahaha..
along sayang kamu adik2ku..=)

KETIGA


ni nama dia mazita...kawan baik cik anna...
lama xjumpak walaupun kami duk perak..hahaha..
busy masing2 tapi kami still contact and bermanje2 ni facebook..
wahaha..

KE-EMPAT


 ni dua beradik ni cik anna sayang jugak..
memang cik anna jdi gilo kawan ngn diorang ni..
cik anna yg lemah lembut ni pun leh jadi sawan kawan ngn diorang ni..
ngehehehe..saje je..gurau2..sebenarnye diorang ni memang kelakor kate ko..
and sangat sempoii...so,ade je yang kitorang akan gelak2 tiap2 ari..
tq kak mas and mekmi sebab ceriakan hari2 saya...hehehe..

KE-LIMA


ni nama dia cik aya..nurbahiah...nila roomate cik anna kat uum ni..
orang ganu marii....=D

KE-ENAM


haaaa....ni my rumate kat kota bharu dulu..bilik PT15!!!!
SAYAM DIORANG SGT2...MUAHHHH2!!!

KE-TUJUH


ramai x housemate cik anna?hahaha
SEK2 RUMAH KUNING...
ni housemate mse kat kb jugak...ni kami dah nak abis blaja dah pun..
senior la katakan..so,kene cari umah sndiri la..wahahaha..
pilih2 yang mana berkenan..tp awas,ada yg dah kawin n bertunang di situ..ngee..

KE-LAPAN


ni pun housemate cik anna jugak...
SEK2 RUMAH SEWA POKCIK HARUN..
hahaha..ada nama jugak tu...hahaha..
depa2 ni kebanyakkannya adik2 junior cik anna..
ada la yang tua jugak dalam tu...(termasuk cik anna)
haha..

KE-SEMBILAN

SUDAH SEMESTINYA DIRI SENDIRI!!! cik anna sayangkan diri cik anna
haa?why cik anna letak no.9??alaa..ada apa pada nombor...ni bukan cik anna 
letakkan keutamaan pun..cik anna sayang semua..tiada nombor2 pun..
kalau nak letak nombor,yang sebenar2nya yang kita letakkan nombor satu sudah tentulah
yang berada di ATAS SANA..Tuhan sekelian alam..ALLAH S.W.T.

ramai yang cik anna syg..tapi yg di atas ni yang paling terkesan di hati cik anna..hehe..

Thursday, March 24, 2011

busy..busy...dan busy....

Assalamualaikum to all my reader yg come2 lote..yang kacak2 sekalian...

pe cite korang la ni?cik anna busy gila2...nasib xjadi gila betul2 ja lagi..haha..masuk bulan ni bermulalah perang assignment and dan project serentak....perghh.memang marvellous lah...ape nak buat..dah nama pun student kan..so,nak taknak kene hadapi jugaklah.dah lama asenye cik anna xblogwalking kat blog korang.sorry sangat2.line dahla macam ciput...terkedek2,apekehe pun cik anna xtaula.minggu depan memang akan penuh dengan midsem.korang tolong jawab utk cik anna lah..boley?wawawa..
xpe2,tengokla cuti nanti..memang cik anna nak jadi burung hantu nak terjah blog korag..kihkihkih..tggu tau..actually,cik anna dalam lab komputer kat fakulti ni..tengah tunggu lecturer datang,so kita menggedixla sebentar dengan blog ni..tapi,dah lecturer ajar,jangan gatai2 nak on fb ka,blog ka..fokus2!!dahla merepek pagi2 ni..tata..

Tuesday, March 22, 2011

Gambar bayi comel









comei2 kan????

yang.....
bawah ni......
lagi COMELLLLL...


YANG DI ATAS NI COMEI ...kan2???
MyEm0.Comhahahaha...MyEm0.Com

Lokasi sekolah paling berbahaya di dunia

Pelajar sekolah di kawasan terpencil di China harus menghadapi jalan yang berbahaya hanya untuk hadir ke sekolah, jalan yang harus dilalui ini berupa tebing yang tinggi dan curam,ditambah dengan jalan yang sangat sempit.Sekolah yang terletak di kampung Gulu,daerah Sichuan, berada dilereng bukit dan untuk mendaki ke arah sekolah memerlukan waktu sekitar 5 jam. Sekolah rendah ini hanya memiliki satu guru dan sudah mengajar di sekolah tersebut selama 26 tahun.




Penduduk mengakui bahwa jalan itu berbahaya bagi para murid, kerana lebar jalan yang harus dilalui oleh para pelajar tersebut hanyalah sekitar setengah meter saja, dan ketinggiannya pula cukup menakutkan.Shen Qijun, 45, guru sekolah tersebut,berulang kali ingin berhenti dari mengajar di sekolah tersebut dimana dia sudah mengajar disana selama 26 tahun.Tapi telah berulang kali pula para penduduk menahannya dari melaksanakan niatnya,kerana tidak ada orang lain yang mahu mengajar pelajar di kampung tersebut.Shen mengajar Matematik dan Bahasa Cina, tapi kata Shen, selama 26 tahun ini hanya ada dua murid saja yang berjaya ke universiti.


p/s:- barulah thrill...hahahahhaa....

Tuesday, March 15, 2011

Kate Moore Juara Menaip SMS Terpantas Di Amerika


Kate Moore,Gadis Remaja berasal dari Des Moines,Iowa,Amerika Syarikat.Mendapat Hadiah berupa Wang sebanyak US$50.000 (£30,500) dan juga sebuah Handphone baru pada Pertandingan Menaip SMS terpantas di Amerika.Kate Moore muncul Juara Pertama dalam Pertandingan Menaip SMS yang diadakan setiap tahun di Amerika.

Kate Moore mengakui,Kebiasaannya menaip SMS sebanyak 14 Ribu Teks sebulan sangat membantunya dalam pertandingan Menaip SMS tersebut.Kate Moore dengan kepantasan dan ketepatannya dalam Menaip SMS,berhasil mengalahkan 20 Peserta yang lain berasal dari Seluruh Negeri di Amerika Syarikat.

Rintangan yang dihadapi oleh peserta pertandingan Menaip SMS tersebut agak mencabar,Kerana mereka dikhendaki Menaip SMS dengan mata tertutup,Menaip SMS sambil mengelak beberapa benda bergerak dan juga beberapa rintangan yang lain.

Di pertandingan akhir,Kate Moore mengalahkan Morgan Dynda,yang berasal dari Savannah,Georgia.Mereka berdua dikhendaki menulis tiga paragraf tanpa dibenarkan membuat kesalahan,baik dari segi ejaan dan juga tanda baca.Kate Moore menyelesaikan tugas beberapa saat lebih awal dari Dynda,dan menangis terharu setelah diumumkan sebagai Pemenang.

Pertandingan Menaip SMS ini adalah Kali Ketiga diadakan di Negara Amerika Syarikat,Dan Pertandingan tersebut ditaja oleh LG Electronics Incorporated.Dan merupakan julung-julung kali disiarkan oleh Stesen Television tempatan.Sumber:DailyMail






apa macam??korang leh ke wat cam die?cik anna?cik anna besa laa...mesti la...xboleh buat...haha..
p/s: cik anna jarang msg2 ni..chat kat blog n facebook je..=P

Sunday, March 13, 2011

ORANG SUSAH KITA TOLONG..kihkihkih...

Assalamualaikum n selamat malam buat kamu2 semua blogger2 sekalian alam..hehe..
cam biase..soalan rutin cik anna...sihat?dah makan?dah basuh baju?dah jemur baju?dah angkat baju?
kalau sumenye dah buat,baguslah..lehla bace entry cik anna malam ni dengan tenang...hehe...

orang susah,kita kene tolong tau...jangan berlagak bila dah ade ilmu...betui x?msti korang pelik..apekehe la cik anna ni merapu malam2 ni kan...hahaha...xde point sebenarnya nak tulis...kepala berat dengan macam2 masalah..kuss semangat...dalam penuh dengan masalah tu,cik anna sempat juga tolong sahabat baik cik anna yang sorang ni..dia nak blog alkisahnye....ni sume sebab cik anna punya pasal lah...cik anna duk bising kat dia tiap2 hari soh buat blog...hahahahaha....jaat kan?so,mula2 dia try buat,tapi dia xreti...cik anna suh jugak dia buat..dan akhirnya dia mengalah malas dah nak amek tahu pasal blog ni...cik anna plak dengan bermurah hatinya menawarkan diri untuk tolong dia create blog dia tu...

soo....cik anna sebenarnye nak ajak korang yang mai2 la jenguk blog dia yang masih baru tu...memang xde ape2 lagi....tapi saja kita bagi support kat blogger baru...cik anna rasa xsalah....cik anna dulu pun mcmtu jugak..buta it langsung...memang KOSONG la dengan internet,komputer apatah lagi dengan blog ni...tapi,semenjak dah terambik kos MULTIMEDIA ni, cik anna kenela berusaha untuk gilap kekreativitian cik anna...hehehe...so,dari KOSONG, boleh dah la sekarang tersenyum...paling kurang,reti jugak dah la nak buat animasi guna 3DMAX walaupun xpakar ag...hehehe...

dahla...penat cik anna melalut malam2 ni..jap ag ade diskusi bersama rakan2 cik anna..bukan gossippp yer..ini discuss assignment lerr....huhuhu...oklah...tata titi tutu....

p/s:- kalau nak tengok,mai la tengok...ngehehehehe....

Followers ke-200

Assalamualaikum....
jeng3....jom kita tengok siapa yang bakal jadi followers cik anna yang ke-200...

tq ya to all my followers sebab sudi jadi kawan cik anna and bace entry yang kadang2 ntah ape2 je  cik anna rase...ehehehe...sorry jugak kat korang sbb cik anna jarang2 dapat blogwalking blog korang....nak blogwalking sume xterlarat cik anna dengan line yang ntah ape2...huhuhu..
xpe2..jangan risau....bila cuti sem menjengah nanti,cik anna akan terjah blog korang sume...hehehe...

untuk kamu follower ke-200,silalah amek award yang xseberapa ni...hehehehehe...


(^_^) cik anna nak smbung study...kihkihkih...
senyum dalam tension....ngee...

Saturday, March 12, 2011

Hati dan Akal Bicara Cinta


Di sebuah pondok usang milik seorang hamba, akal dan hati berbual berkenaan kasih dan cinta..
Akal : Assalamualaikum, sahabat.
Hati : Waalaikumussalam...
Akal : Apa khabar iman anda?
Hati terdiam...
Akal bertanya sekali lagi.
Akal : Apa khabar iman anda?
Hati : Kurang sihat mungkin.
Akal : Mengapa?   
Hati : Aku merindui dia segenap jiwaku...
Akal : Dia yang mana, sahabatku?
Hati : Kedua dia. Dia yang hakiki, juga dia yang entah kemana akhirnya..
Akal : Tidak mengapa, Itukan fitrah manusia.
Hati : Tapi rinduku kepadanya kadangkala membuat jiwaku runsing. Fikiranku melayang terbang jauh ke angkasa. Kadangkala ketika beribadah juga aku teringat dia.
Akal : Cintamu padanya, juga cintamu padaNya, cinta padaNya kan yang lebih utama.
Hati : Tapi... Aku benar cinta dia. Aku benar rindu dia. Aku mencintainya kerana Allah. Kami saling menasihati kepada kebaikan. Aku mahu mengejar syurga bersamanya.
Akal : Apa makna cinta?       
Hati : Kasih dan sayang.
Akal : Bagiku cinta itu gila.
Hati : Mengapa pula?
Akal : Apabila kita mencintai seseorang, kita asyik teringatkan dia. Apa yang dikata jangan, sebaik mungkin kita elakkan. Apa yang diminta, seboleh mungkin kita usaha. Bila ada yang lain mendekati, bergelodak rasa cemburu. Apa kau rasa begitu?
Hati : Ya. Begitu yang aku rasa.
Akal : Apa kau tahu apa pula ibadah?
Hati : Orang kata ibadah itu taat dan patuh.
Akal : Ibadah itu juga adalah cinta.
Hati : Bagaimana dimaksudkan begitu?
Akal : Ibadah itu cinta. Berkasih-kasihan dengan Tuhan.
Hati terdiam lagi...
Hati : Jadi... Apa sebenarnya yang ingin kau sampaikan wahai akal?
Akal : Fikirkan, kalau kau benar mencintai dia kerana Allah, apa kau ada mengadu kepadaNya?
Hati : Aku puas sudah berdoa. Aku mendoakannya empat puluh kali setiap hari. Siang dan malam! Tegas hati..
Akal : Apa kau berdoa kepadaNya hanya kerana apabila kau terasa jauh dengannya? Apa kau hanya melipatgandakan ibadahmu ketika jiwamu rasa tak tenang?
Hati diam dan tertunduk...
Akal : Bagaimana boleh kau katakan cintamu kerana Allah. Sedangkan kau mengabaikan Dia ketika cintamu dengannya sedang indah bercahaya. Sabarlah wahai hati. Doamu mungkin tidak makbul sekelip mata. Barangkali Allah akan memakbulkannya di lain masa. Barangkali Allah ada hadiah yang lebih berharga untukmu!
Aliran sungai merah terasa semakin deras mengalir ke kepala...
Akal : Cinta kepada manusia yang gila seperti itu, hanya layak disandarkan kepada Allah. Allah menarik cintamu kerana Allah lebih mencintaimu. Allah merindui doa dan tangisan hambanya. Allah mahu kau kembali mengindahkan cintamu kepadaNya!
Hati mulai menangis... Sepi... Kesal...

PEREMPUAN VS KERETA











errr...korang rase betui ke perempuan memang akan jdi mcmni bile bwk keta?
yang last skali tu xtau nak kata apa dah la..maybe die xperasan atau terlewat pi keje...
kihkihkihkih...

boleh tak cik anna nak pendapat korang???

Assalamualaikum...korang sihat ke?hmmmm..cik anna serba salah la....cik anna nak mintak pendapat korang sebenarnya.....Minggu depan 19 mac 2011 rumah opah cik anna ada kenduri kawin...paktam cik anna kawin...tapi,cik anna ade kelas la pulak ahad 20mac..19mac tu pulak ade ko-k...hmmm..cik anna nak balik....rase xbestla kalau xdapat balik....lagi2 cik anna ni cucu yang sulung....cik anna ni orang penting kenduri jugak tau....hahaha...ape pendapat korang, cik anna balik atau tak?kalau balik, bermakna cik anna kene ponteng kelas lah ahad tu...sabtu tu macamtu jugak...cik anna ponteng la kelas ko-k....haiissss..kadang2 rasa nak marah pun ada sbb terpikir,nape la perlu ada ko-k ni......................dahla cuti kedah ni tak sama dengan negeri lain....hurmmm...tolong2 bagi pendapat korangg.....balik atau tak?????

Friday, March 11, 2011

Nasihat sepanjang zaman


Barangsiapa merasa cukup dengan apa yang telah diberikan Allah, maka dia kaya.

Barangsiapa suka memandang harta orang lain, dia akan mati miskin.

Barangsiapa tidak redha (tidak rela) dengan apa yang telah diberikan Allah kepadanya, maka dia telah menentang keputusanNya (qadha’Nya)

Barangsiapa memandang remeh kesalahannya, maka dia akan memandang besar kesalahan orang lain.

Barangsiapa memandang besar kesalahannya, maka dia akan memandang remeh kesalahan orang lain.

Barangsiapa membuka aib orang lain, maka aib keturunannya akan tersingkap.

Barangsiapa menggali lubang untuk mencelakakan saudaranya, maka dia sendiri akan terjerumus ke dalamnya.

Barangsiapa bergaul dengan ulama, maka dia akan dimuliakan.

Barangsiapa memasuki tempat-tempat biasa dikunjungi orang-orang bodoh, maka dia akan direndahkan.

Dan barangsiapa memasuki tempat-tempat kemaksiatan, maka dia akan dituduh berbuat maksiat.