Followers

Monday, May 31, 2010

update...

salam ukhwah salam kasih salam rindu buat semua...

harap maaf, laman saya dalam proses pengeditan lagi...agak kepeningan kepala bile anda melihatnya...hahaa..Coretan tanganku akan ku teruskan nanti bila segala pengeditan selesai..hehe..mcmla ade sgt org nak tgk blog aku..kehkehkeh...oklah...nntikan kemunculan blogku yang lebih cntik dan menarik kau memang debomm...ehehe..daa..

Sunday, May 30, 2010

Assalamualaikum...

haha, nampaknye aku tetap juga akan mencoretkan sesuatu di lamanku ini...tak lengkap rasenye hari2ku tanpa aku coretkan sesuatu di sini..Untuk ari ni, suka utk aku berkongsi dengan anda semua dengan Makna sebuah persahabatan..

Aku yakin korang sendiri sudah tentu punya orang2 yang dinamakan kawan..tapi,berapa ramai antara kawan2 korang tu yang korang rasa layak utk diberikan pengikhtirafan sebagai seorang  SAHABAT? ya..SAHABAT...

Tentu ramai yang beranggapan bahawa kawan dan sahabat itu adalah makna yang sama..ya,memang sama..tapi nilainya yang berbeza...seorang SAHABAT boleh menjadi seorang KAWAN,tetapi seorang KAWAN belum tentu mampu untuk menjadi seorang SAHABAT...

Bagi aku, nilai SAHABAT itu bukan saje terletak pada waktu senang lenang kita, tetapi apa yang lebih penting..di waktu susah kita, dia akan sentiasa berada bersama dengan kita....

Aku juga sedar,diri aku belum tentu mampu menjadi seorang SAHABAT...Banyak perkara yang telah aku lalui bila bercakap soal persahabatan..dan itu semua semakin mematangkan aku untuk sentiasa berhati2 apabila berkawan..Memang payah utk kita memuaskan hati semua pihak...tapi,DEMI TUHAN,tak pernah aku berniat buruk terhadap mereka...Tuhan itu Maha Adil..Alhamdulillah,perhubungan yang keruh kembali jernih....Alhamdulillah...AKu benar2 bahagia dikelilingi dengan SAHABAT2 yang sentiasa ada dikala susah senangku...

WAHAI SAHABAT2KU...TERIMA KASIH ATAS SEGALANYA..TERIMA KASIH KERNA MENERIMA DIRI INI DIANTARA SAHABAT KALIAN...DOAKU AGAR HIDUPMU SENTIASA DIBAWAH LINDUNGAN ILLAHI...



Kubiar kalam berbicara...
menghurai maksudnya dijiwa..
agar mudahku mengerti
segala yang terjadi
sudah suratan illahi...

ku biarkan pena menulis
meluahkan hasrat di hati
moga terubat segala
keresahan dijiwa
tak pernah kuingini...

aku telah pun sedaya tak melukai hatimu
mungkin sudah suratan hidupku
redhalah apa terjadi usahlah engkau sesali
mungkin ada rahmat yang tersembunyi...

oh tuhan,tunjukkan ku jalan
untuk menempuhi dugaan ini...
teman maafkan jika ku melukaimu
moga ikatan ukhwah yang dibina
ke akhirnya.....
SEPETANG BERSAMA DGN SAHABAT2 KU..


Assalamualaikum sume..alhamdulillah, hari ini aku masih diberi kesempatan
untuk bernafas di bumiMu Tuhan.
Disini aku nak bercerita sikit tentang keindahan UUM..tempat aku blajo ler..Setelah 1semester aku duk kat UUM ni,barulah semalam aku ngn kwn2 aku si AYA,MAS ngn KAK ETON melihat keindahan panorama sambil menghirup udara petang..Ni pun gara2 duduk kat Ostel Muamalat..kalau duk MISC tu xde nye aku nak jalan2 gini..hahaha...Petang semalam disebabkan kemengantukkan sesangat,aku n depa2 yg tersebut di atas pi la jalan2 kat TAMAN RUSA yg ade dlm UUM ni..Alahai,sukenye tengok gelagat2 rusa ni...Sejenak aku terfikir alangkah hebatnya ALLAH,TUHAN yang menciptakan LANGIT dan BUMI dan segala yang ada di muka BUMI ini..SUBHANALLAH...

Disebabkan dah jalan2 tu kan,ape lagi..aku pun sempatla jugak ambik gambar2 budak2 ni...lgpun dah lama xbergambar n satu lagi usaha aku untuk aku memajukan diri aku dalam pengeditan dan fotografi...hehehe..

Dan dibawah ni lah hasil tangkapan aku dan jugak mmber2 aku ni..Balik bilik je..malam terus aku mulakan proses mengedit balik gambar2 ni..hehe..SO,ape pendapat korang tentang pengeditan aku dgn gambar2 ni?

LAYAN.....





ni hasil tangkapan Mastura Shahrir...;-)



Ni plak hasil tangkapan aku...



Akibat dari sikap manusia, ni lah jadinya..kesian kat rusa mati termakan SAMPAH!!!!


Posing jap kat sini..hehe...Rusa timor berada di Padok??


Aku curik2 tangkap gambo kak eton tgh kusyuk bace signboard rusa ni..hehe..



Daaaaaarrriiiiii kiri cepat jalan....Kiri!kanan!kiri!...hehe..jaat aku..=D


Ape kes la budak2 ni...aya supo nok sumo...(kate si Najmi) HAKHAKHAK..


Model2 aku pada petang tersebut...maceh...hahaha...


Ni model mana lak sesat lerat ni...gayut2...muehehehe...



aku tangkap curi lagi...hehehehe...



Popular jap rusa ni...kurus je kan rusa ni..Macam xmakan lak aku tgk...huhu..



Last pic utk malam ni..Lagi model aku berposing...hehehe...


Oklah,smpai sini dulu utk malam ni..ade ag gmbo nak upload,tp..nanti2la plak..lgpun,isnin ni aku bz la smpai rabu..jumpe rabu malam nnti k!daaaa...=)

Friday, May 28, 2010

BilikKu SyurgaKu-AnNa N AyA

Ni lah bilik aku kat UUM..Bilik bernombor A203 ni telah menang tempat pertama utk bilik tercantik blok A..HEHEHEHE..Aku berkongsi bilik dgn si AYA..haha,xsgka lak leh menang..=P
xsia2 kami usahakan utk bg nmpak cantik bilik ni..ini antara kenangan manis bg diri aku gak sbnarnye d UUM..HUAHUAHUAHUA...



yang ni katil aku yang comei bercadarkan warna pink...nak buat cane,tuannye suka kaler pink..hehe..


ni lak katil roomate aku si AYA...die xminat pink sbnarnye,tp la ni die lak suka pink cam aku..huahuahua...



COMEI X?hehehehe.....



Muka bangga..hahahahaha...




ni lagi sorang muka bangga..hahaha..




KAMI MENANG!!!!!=)

Thursday, May 27, 2010

ANTARA SAYANG,CINTA DAN SUKA

Kita sering mengatakan yang kita tahu apa itu sayang, cinta dan suka. Semua kata-kata tersebut mengungkap kan perasaan kita terhadap orang yang kita kasihi. Tapi tahukan kita apa perbezaan sebenar antara sayang, cinta dan suka ?

Suka adalah saat ketika kita ingin memiliki seseorang. Sayang pula adalah dimana saat kita ingin membahagiakan orang yang kita suka itu.

Dan cinta pula...adalah saat kita akan berkorban untuk orang yang kita cintai itu .



Kita kita bersedih dan menangis maka seseorang yg “menyukaimu” akan berkata ’sudahlah lapkan air matamu..berhentilah menangis’

tapi seseorang yang ‘menyayangi’ kita akan diam dan ikut sama menangis bersama kita..Dia memahami gelojak hati kita.. .

Dan seseorang yang ‘mencintaimu’ akan membiarkan kita menangis dan menunggu hingga tenang lalu berkata ‘mari kita selesaikan masalah ini bersama’....



Saat seseorang yg menyukai kita pula akan berada disamping kita maka dia akan bertanya ‘bolehkah aku menciummu?’

tapi seseorang yg menyayangi kita maka dia akan berkata ‘biarkan aku memelukmu’.....

dan seseorang yg mencintai kita takkan berbicara. Dia hanya akan selalu memegang erat tanganmu seolah-olah dia tidak sanggup dan tidak akan membiarkanmu terjatuh....

Saat kita menyukai seseorang dan seseorang itu menyakiti kita maka kita akan marah dan tidak mahu lagi berbicara dengannya.Tapi jika kita menyayangi seseorang dan seseorang itu menyakiti kita, maka kita akan menangis kerananya.


Dan jika kita mencintai seseorang dan seseorang itu menyakiti kita maka kita akan tersenyum walau itu pahit dan berkata ‘dia hanya belum tahu apa yg dia lakukan’.......



Suka hanyalah keegoan diri sendiri. Sayang adalah memberi dan menerima. Dan cinta adalah rela berkorban.



Suka hanya akan terjadi jika itu menyenangkan. Sayang terjadi kerana ingin selalu ada untuknya.

Dan cinta pula terjadi kerna tak ingin membuatnya terluka dan tidak peduli bagaimana keadaan kita...



BENARKAH ITU MAKNANYA SUKA,CINTA DAN SAYANG?????

Wednesday, May 26, 2010

english communication 1


salam...kabare?fuihhhh....penat giler minggu ni...nak tau sebab ape?ni oden nak cito la kat ekau...oden bona ea ado kat UUM la ni...apo kono oden ado sini..apo kono ea jang..org lae cuti ekau kat sini hah?hahahaha...oden ado tugas yg perlu oden solosaikan...oden kene amek english communication 1 atau budak2 UUM oden pggil ECOMM1..hadoiiii...oden ponat ehh...apo tak nyo...dari pagi smpai petang lae blaja...makin poning oden bilo oden dapat lecturer yg agak GARANG...ADOIIIIIII....

Berpinar2 mato oden lae mggu ni...10ari oden kene duduk sini lae...apo nok buek ehhh...terpakso la oden hadap...ari ni oden kono buek LakoNan...adoiiii....cakap dlm omputih tu...terbelit lidah oden nak menyebut...

Apo nak buek...oden ni xdela pndai sgt kp omputih ni...dri skolah smpaila dah msuk U pun xpndai2 lagi...apo nak jadi lae....memang padanla muko oden dapat lecturer GARANG....

xpo2...lagi bape ari lagi lae nak abis...oden kena sabar....ado hikmah disebalik segala kejadian.....

Monday, May 17, 2010

AKHIRNYA PIALA THOMAS MILIK CHINA...

Berakhirnya sudah Piala Thomas dan juga Piala Uber kelmarin...Korea membuat kejutan dengan mengalahkan China yang sebelum ini mendominasi Piala Uber..Sesuatu yang diluar jangkaan aku!!!Dengan bongkaknye,jurulatih China mengatakan yang pemain-pemain China terdiri daripada pemain muda dan adalah lebih baik jika piala itu dimenangi oleh pasukan lain.Memang sejarah telah tercipta..Ini adalah pertama kali bagi korea selatan memenangi Piala Uber..

Nyata mereka berjaya membuktikan mereka bukanlah pasukan yang  kerdil dan berhak juga disegani.Bagaimanapun,China berjaya menutup kedukaan pemain piala uber dengan kejayaan mereka mempertahankan kejuaraan mereka dengan mengalahkan Indonesia 3-0. Ini adalah kali ke-4 China mengungguli gelaran juara Piala Thomas berturut-turut. Nyata China berjaya membuktikan kekebalan tembok mereka daripada diatasi mana-mana pasukan.

Bagi pasukan  Malaysia, aku tetap berbangga dengan kejayaan kalian dan berjaya menempatkan pasukan kita ditempat ketiga. Adat pertandingan ada yang menang dan ada yang kalah. Pasukan Malaysia perlu terus mempertingkatkan lagi prestasi mereka demi menggapai impian Piala Thomas pada 2012 nanti. Chayok2 Malaysia!!!!!


Friday, May 14, 2010

susahnye melukis!!!huhuhuhu...

assalamualaikum...hai,slamat mlm sume...erm..ari ni aku nak kongsi pengalaman aku pertama kali melukis utk storyboard komik utk group projek aku...fuh!!!bg aku yg mmg xde asas melukis ni,mmglah ianya sesuatu yg mncabar bg aku...yelah,sblm ni pun..klu melukis saje2 tu adelah kan...bak kate org,lukis bodo2..hah!skali kene lukis utk group projek komik...mmg agak canggung gak r aku..hahaha... mmg pada mulenye kami bertiga pakat pkiaq nak mintak org lukis je...n aku pun ade gak mntak tlg kwn aku si usop tlg lukiskan...skali die kenekan bayaran da...huhuhu..n akhirnye aku buat keputusan biarlah aku yg lukis...(walaupun abahku pndai melukis,tapi anaknye ini xikut pun bakat abahnye..huhuhu)

akhirnye siap gak satu storyboard hasil lukisan aku..huahuahuahua..skali aku bg tunjuk kat "abe" aku die kate mcm katun sin chan...kehkehkehkehkeh..kire ok r tu kan..huahuahua...

ape pun,layanlah serba sedikit hasil lukisanku komikku ini....






KELAKOR KAN LUKISAN AKU..HAHAHA!!!

Thursday, May 13, 2010

Mampukah Malaysia mengalahkan China esok?


Assalamualaikum...kabare...yeahhh,mlm ni mari kite bercerita lagi mengenai Piala Thomas yg sudah semakin ke kemuncaknye..Setelah Malaysia dikecewakan oleh Jepun,Malaysia bangkit semula melakar kemenangan ke atas Denmark pada suku akhir piala thomas.Aku ucapkan berbanyak terima kasih pade Hafiz Hashim atas semangat juangnya n seterusnya menjadi wira Malaysia dalam harapan menggapai Piala Thomas.Namun itu tidak menjamin Malaysia utk ke final kerana malaysia harus menempuh satu lagi benteng iaitu China pada saingan separuh akhir yang dijadualkan pada esok petang.Kita sedia maklum China merupakan juara berturut2 dalam piala thomas yang lalu dan kehebatan China dengan pemain2nya yang konsisten.

Bercakap mengenai prestasi pemain malaysia,pada pengamatanku, Datuk Lee Chong wei dan beregu Malaysia iaitu Koo Kien Keat dan Tan Boon Heong dilihat sentiasa konsisten di dalam perlawanan sebelum ini dimana sentiasa membantu malaysia mendapatkan mata. Manakala pemain veteran malaysia wong Choon Han dan beregu kedua malaysia mohd zakry abd latif/mohd fairuzizuan mohd tazari/Hoon Tien How/Ong Soon Hock dilihat kurang memberikan saingan pada pihak lawan.Sementelah perseorangan malaysia hafiz hashim pula pada mulanya tidak memberikan aksi cemerlang namun bangkit membantu malaysia mendapatkan tempat di separuh akhir esok.

Apapun, aku percaya rakyat malaysia sudah tentu mengharapkan pemain badminton negara kita dapat memberikan aksi yang cemerlang pada esok hari. Ayuh semua rakyat jelata, mari kita bersama-sama memberikan sokongan yang tidak berbelah bahagi dan mendoakan skuad kita mara ke final piala thomas.


MALAYSIA BOLEH!!!!

Wednesday, May 12, 2010

CAMNE NAK UBAH TEMPLAT BG 3COLUM HA???

ade sesape tau dop guano nok uboh templat jdi 3?aku nengok ore lain punye blog ade 3colum..aku nok gok gitu..doh jenuh aku try buat..dop jadi setara habuk...huhuhu... xdop ko yg buleh tlg kawe ni...

klu ade sesapo terbaco entri aku ni n hok tahu guano nok wat,komen ke kawe deh...nnti kawe blanje demo eskrim..hehehehe...benarnyo,kawe boring tahap gaban ni...nok tdo,kawe dop ngntuk ag..guano kiro ni..hadohaiii.....sero lapar la pulok perut kawe ni tgh male gini...

jom2,cari make kat dapur...dpt make roti cicah milo panas pun sodap ni..hehe..ado sapo nok ikut kawe?jom2..kawe buat milo special utk demo..kaw2 punye milo...hehehe...

Tuesday, May 11, 2010

PIALA THOMAS N PIALA UBER SUDAH BERMULA





yeahhh...piala thomas suda bermula.....adakah rase yg malaysia dapat merampas kembali piala thomas n piala uber kembali??fuh!!!!sungguh mendebarkan perlawanan antara malaysia bertemu Jepun ari ni...ape yg pasti dato lee chong wei mmg hebat!!!!!!dpt die kalahkan Tago..mcmtu jugak dgn beregu Malaysia....yeaahhh...tp,aku sedih sbb choon han xdpt hasilkan mata ke 3 bg malaysia...hmm..ape pun kite harapkan malaysia dpt bangkit kembali....marilah kite bersama rakyat malaysia berikan semangat yang tak henti buat skuad badminton negara...MALAYSIA BOLEH!!!!!!!!hehehe...

Ape pun,kehebatan China dan Indonesia kite xboleh nafikan...China dgn ayam tambatannye Lin dan n Indonesia dgn heronye Taufit Hidayat...dua negara ni la yg paling aku gerun...huhuhu...anyway,kite doakanlah kemenangan berpihak kepada Malaysia kali ni....MAJULAH BADMINTON UNTUK NEGARA...

Monday, May 10, 2010

FENOMENA FACEBOOK

Assalamualaikum...ari ni aku nak bercerita sedikit tentang laman sembang yang tengah meletup2 sekarang ni iaitu facebook!skarang ni kebanyakan org dah ade facebook termasuklah aku..hehe..hmm..ape yg menarik membuatkan ramai org suke facebook ni yer?klu ikutkan lebih kurang je pun mcm myspace,friendster,tagged n ape2 lagilah laman sosial yg ade skarang ni...bg aku ape yg bestnye facebook ni antaranya.....nak on facebook ni xlembab mcm friendster @myspace@tagged..lgi,senang sgt nak cari kwn2 lame berbanding dgn yg lain..haa..ckgu2 aku,lecturer aku pun ade facebook ni...satu lagi yg bestnye...facebook ni ade mcm2 game!!hehehe...n yg lebih penting,mudah utk aku tahu mcm2 mklumat aku bley tahu dri kwn2 n page uum,kptm n skool aku dulu..klu ikutkan kat sini lah lebih banyak aku berinteraksi dgn mmber2 aku dri bersms!!hahaha..save kredit beb...hehehe...tpi,ade jugak kekurangannye facebook ni...aku ade bace yg facebook ni bley menyebabkan pelajaran merosot!!!!!!haaaa....ini jenis budak yg xpandai nak bahagikan mase...facebook2 jugak...pelajaran jgn diabaikan beb....kalau dah jadi gian payah jugak...n aku penah dgr ade yg smpai sggup xtido sbb layan game kat facebook!!!haishhhh....ade jugak yg perangai gtu yer...nasib baiklah aku xsampai lagi tahap gian mcmtu.....oh tidak!!mintaklah aku xmacamtu...masalah tu....begitulah fenomena facebook ni...hangpa rase facebook tetap di rangking pertama atau akan jtuh satu mase nanti???ermm...mmg aku xnafikan pun yg aku dah xrajin sgt bukak laman sosial aku yg lain sbb dah semua dok layan facebook...hahaha....skarang ni aku tgh cabar diri aku supaya xbukak facebook sampailah balik uum semula...ni dah seminggu aku xbukak...aku boleh!!!hehehe...saje je...xmo jadi gian mcm budak yg lain...huhuhu..ermm..klah...bye2!!!

Sunday, May 9, 2010

Hari yang bosan...

hmmm....ari ni agak membosankan aku...duduk rumah je...makan,kemas2 rumah,basuh baju,sidai baju,tgk tv...haaa...tu jelah keje aku...apa nak jadi..apa nak jadi..hahahaha...ape pun,mmg besh layan industan ari ni...ade cte hindustan yg aku minat sesangat....MAAN!!!!!waaaa...banyk kali dah aku tgk cte ni tp xpenah jemu n pasti aku akan menangis tgk walaupun aku dah tahu jln ctenye...n yg aku paling suke of coz la lagu2nye...khusyi aur hum,tinak tin tanak,mera maan,nasya yeh pyar...perghhh..mantop beb...klah,jam dah pkul 3suku pgi..2mlm dah aku tdow lewat..bising mak aku..ampun mak...SELAMAT PAGI....hehehe...

Saturday, May 8, 2010

Waa!!!!takottt!!!

asssalamualaikum semua...ape kabo mike2 sume ari ni...hrp2nye sihat la yer..teman?ate..biase ler..kalo udah menulis ni,sihat bebenor ler..ye dak?hehe...ckp perak la plak aku..(^,^)..hmm..aku xleh tdo la plak mlm ni wlupun mse telah menginjak ke angka 3.29minit pagi...so,aku menggunakan mse yg hening ini dgn menyoret sedikit tentang ape yg aku rasai ketika dan saat ini..ecehhh..haha... sebenornye..aku tgh memikio ni...ape la jadi dgn result aku sem1 ni..elok ke...xelok ke...hmm..aku pun xtahu la...aku bkn ape..kbnykan dri mmber aku org2 yg pndai...mse diploma pakat dekan2 blake..lainla aku ni...ckup2 mkn ja..huhuhu..sediy2...agak tertekan jugak la memikiokan...aku redha jelah klu xdpt 3point...yg paling aku takut paper STID1113..OH No...prof,please..bgla saye lulus prof...bg B+ pun jdila..hehehe...(kire hebat la klu dpt B+)..SUSAH oo subjek ni....(bukan aku je ckp,sume kate gitu).. but..satu yg aku pasti...aku semakin jtuh hati dengan multimedia..hehe...mencabar tapi menyeronokkan...weee!!!!hehe...semoge Allah kuatkan semangatku..Amin... klah...aku ngntukla pulak..tdo dulu ah..esok cite lagi ea...gudnite!!!(^_^)

Wednesday, May 5, 2010

Lirik lagu hari ini

Tajuk Lirik/Lagu: Satu Impian Artis: Dayana Idola Kecil 2
Di sini aku mencari Akhirnya aku temui Kuntuman asmara berbunga di hati Kau dan aku berjanji Dan ternyata sudah bayang dicipta Berbalas tanpa ada dusta Menerusi hati Berserak rasa Sebalik udara Inilah erti pengorbanan Kasih yang kuberikan Kisah hidup yang masih panjang Kucari jalan kesudahan Satu impian
*ihsan gambar:gua.com